Dvaja obvinení muži sú podozriví z obchodovania s drogami

29.04.2011 Humenné

Humenné 29. apríla (TASR) - Policajný vyšetrovateľ vzniesol vo štvrtok 28. apríla obvinenie voči dvom Humenčanom vo veku 25 a 26 rokov za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. U oboch obvinených spracovali návrh na ich vzatie do väzby.
\"V období od mesiaca september 2010 až dosiaľ nakupoval 26-ročný Humenčan od neznámych osôb v mestách Michalovce a Humenné presne nezistené množstvo metamfetamínu - pervitínu a marihuany. Tieto následne predával rôznym osobám v meste Humenné a jeho okolí,\" konkretizovala na margo prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová.
Ako dodala, 26-ročného Humenčana zadržala 27. apríla o 21.00 h polícia. Zároveň pristúpila k vykonaniu domovej a osobnej prehliadky. V jeho motorovom vozidle následne našli muži zákona 0,25 gramov (g) s priemerným 75-percentným obsahom metamfetamínu, z ktorého bolo možné pripraviť od päť do 20 obvykle jednorazových dávok drogy, a vysušené vrcholky rastliny konope,\" doplnila Karnišová.
Podľa jej slov sa obaja obvinení dohodli 27. apríla na stretnutí v meste Strážske. Na parkovisku pred jednou z bánk predal 25-ročný muž ďalšiemu obvinenému 0,23 g s priemerným 77,5-percentným obsahom metamfetamínu - pervitínu, z ktorého by sa dalo pripraviť od štyroch do 18 obvykle jednorazových dávok drogy.
\"Taktiež už v minulosti odpredal 25-ročný obvinený 26-ročnému obvinenému aspoň trikrát metamfetamín - pervitín, a to v meste Humenné, za čo dostal tiež zaplatené,\" uzavrela Karnišová.
 

Vyberte región